cialis generique

Festival gljiva u Repušnici

U organizaciji Grada Kutina, Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje, Centra za istraživanje gljiva Russula Novska i Turističke zajednice Grada Kutine u subotu je u Repušnici (ulaz u Lonjsko polje) održan Festival gljiva upotpunjen nizom popratnih sadržaja.

U stručnom dijelu programa je inicijator ovog događanja, gospodin Matija Josipović održao predavanje na temu 'Gljive i živi svijet u Parku prirode Lonjsko polje' uz projekciju fotografija na tu temu.

Gljivarsku izložbu (oko 200 vrsta gljiva) su pomogli svojim trudom u sakupljanju i uređivanju Russula Novska (glavni organizator Matija Josipović), Ivan Focht Kutina (Zlatko Horvat), Kneginja Sisak (Slađana Paripović), Ivanje Gornja Jelenska (Željko Tomac), tartufar Goran Nogić i ekipa iz Nove Gradiške kojoj nažalost nisam zapamtio imena. Došli su i prijatelji iz drugih društava (Karlovac, Čazma, ....).

Goran Nogić je sa svoja dva psa pasmine LAGOTTO ROMAGNOLO demonstrirao potragu za tartufima. Psi ove pasmine imaju izuzetno razvijen njuh i specijalizirani su za traženje tartufa.

U popratnom programu su sudjelovali: Ženski vokalni ansambl Sidone Kutina, Gradski puhački orkestar Krešimir Kutina, Mažoretkinje grada Kutine, Fašnička udruga Kobre Kutina, OPG-i, proizvođači gljiva, vinari, Udruga Klik (likovna kolonija), Biciklistički klub Kutina, Udruga Topot sa konjima, Ribolovna udruga za tradicijski ribolov Hanja i ostali (tko bi upamtio sve sudionike).

Etno kulinarska akademija Garešnica je za sve prisutne pripremila rižoto sa gljivama koji je bio odličan ali su ga svejedno neki doradili sa malo tartufa koje je Goran podijelio publici.

Gosti su također mogli kušati i slasticu od gljive Žuti kruh.

Vrijeme nam nažalost nije bilo baš naklonjeno pa je gradonačelnik Andrija Rudić sugerirao da se festival malo bolje kalendarski pozicionira i da uđe u tradiciju kao još jedna od ponuda prirodnih bogatstava Moslavine.

Festival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u RepušniciFestival gljiva u Repušnici

 

Aktualno

Galerija događanja

Jelensku volim